studex logo  
blue-eyed girl

Kezdőoldal
A System 75™ rendszer
A kapszuláról bővebben
Használati útmutató
Induló készletek
Bemutatótáblák
Belőhető fülbevalók
Garancia
Hibaelhárítás
A hagyományos belövő rendszer
A Medisept belövő készülék
Termékek az utókezeléshez
Az utókezelésről
Hypoallergén ékszerek
Fülbevalók és tartozékok
Test ékszerek
Letöltések
Szakmai kiállítások

Akciók, pályázatok
Külföldi elérhetőségek

Impressum


A SYSTEM 75™ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA

<< 1 2 >>

ELŐKÉSZÜLETEK
A Páciens Felkészítése
1. Mutassa meg a vásárlónak a fülbevaló bemutatóállványt, hogy kiválaszthassa róla a neki tetsző fülbevalótt.
2. Töltesse ki és írassa alá a vevővel a Hozzájárulási Nyilatkozat nyomtatványt.
3. Ültesse le a kijelölt helyre.

Készüljön Fel A Fülbelövés Elvégzésére
Első lépésben vessen egy pillantást a System 75™ készülékre és a sterilen becsomagolt fülbevalókra. Nagyon fontos, hogy magabiztos, tapasztalt szakemberként jelenjen meg páciense előtt . Minél nyugodtabb Ön, annál könnyedébben érzi majd magát vevője, aki így nem lesz feszült és az esetlegesen előforduló kisebb kellemetlenségeket jobban viseli majd.

1. Mossa meg alaposan kezeit meleg vízzel és szappannal, majd törölje meg őket teljesen szárazra egy eldobható törölközővel. Ezek után húzzon fel eldobható gumi kesztyűt mindkét kezére, még a füllyukasztás megkezdése ELŐTT.
2. Ellenőrizze, hogy vannak-e ciszták a páciens fülcimpájában (a ciszták a bőrszövetbe beágyazott idegen szövettörmelékek): tapogassa ki, nyomkodja meg ujjaival a fülcimpát. Ha közben kicsi, kemény, elmozdítható rögöt, csomót érez ujjaival, az valószínűleg ciszta. Ha viszont a rög látható és kitapintható, de nem lehet elmozdítani, akkor az nagy valószínűséggel hegesedés (a ciszta nem látható de elmozdítható, míg a hegesedés látható de nem mozdítható). A hegesedést át szabad szúrni a cisztát viszont nem, mert előfordulhat hogy a lyukasztáskor átszakítja a rögöt, mely így belekerül az azt körülvevő szövetbe, mely további fertőzéshez vezethet.

A Lyukasztás Pontos Helyének Bejelölése A Fülön
1. Vetesse ki páciensével fülbevalóit.
2. Kérdezze meg páciensét hová szeretné tetetni az új fülbevaló-(ka)t.
3. Tisztítsa meg vásárlója füleit a Studex® Ear care Solution -nel átitatott vattával vagy a Studex Sterile Prep párnával. Ha egyik sem áll rendelkezésére, használhat alkoholt is.
4. Jelölje meg a fülcimpát a megfelelő helyen a nem toxikus Marking Pen jelölő tollal (1. ábra).
5. Hagyja hogy vevője le ellenőrizze és jóváhagyja a lyukasztás helyét MIELŐTT megkezdené az eljárást. A tisztítás után a vásárló nem érhet hozzá füleihez.

BELÖVÉS - FÜL PORCBA
Amennyiben a fülbevalót a fül porcos részében (2. Ábra) akarjuk elhelyezni, még több odafigyelésre van szükség mind a belövéskor, mind az utána elvégzett óvintézkedések során.

BELÖVÉSRE ALKALMAS TERÜLET A FÜLPORCBAN
Különös figyelmet igényel a fül porcos részének belövése (A lenti ábra beszínezett része).
A fül "sodródott" részében nem szabad fülbevalót elhelyezni. Azon pácienseknek, akiknél a fül porcos része nagyon vékony vagy erősen sodródott, az Ön feladata hogy kezével húzva finoman "kigöngyölítse" azt, amikor a fület átlövi. Ez fontos, mert a készüléket így megfelelően oda tudja igazítani a fülhöz. Mindig - amikor a fül porcos részében próbál elhelyezni fülbevalót - győződjön meg róla, hogy a készülék megfelelően van odaigazítva a fül felszínéhez. Figyelmeztesse páciensét, hogy a porcos terület utókezelése hosszabb ideig tart, mint a fülcimpáé.

<< 1 2 >>
Kezdőoldal | A System 75™ rendszer | A hagyományos belövő rendszer | A Medisept belövő készülék | Termékek az utókezeléshez
Az utókezelésről | Hypoallergén ékszerek | Fülbevalók és tartozékok | Test ékszerek | Letöltések | Akciók, pályázatok |

| Külföldi elérhetőségek | Impressum |

Szerzői jog © 2003 Studex®. Minden jog fenntartva.