studex logo  

Kezdőoldal
A System 75™ rendszer
A hagyományos belövő rendszer
Bevezető
Használati útmutató
Induló készletek
Bemutatótáblák
Fülbevaló belövő készülékek
Garancia
Hibaelhárítás
A Medisept belövő készülék
Termékek az utókezeléshez
Az utókezelésről
Hypoallergén ékszerek
Fülbevalók és tartozékok
Test ékszerek
Letöltések
Szakmai kiállítások

Akciók, pályázatok
Külföldi elérhetőségek

Impressum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

<< 1 2 3 4 >>

ELŐKÉSZÜLETEK
A. A Páciens Felkészítése
1. Mutassa meg a vásárlónak a Studex® bemutatóállványt, hogy kiválaszthassa róla a neki tetsző fülbevalót.
2. Töltesse ki és írassa alá a vevővel a Termék Rendelési nyomtatványt.
3. Ültesse le a kijelölt helyre.

B. Készüljön Fel A Műveletre
Első lépésben vessen egy pillantást a készülékre és a becsomagolt fülbevalókra. Nagyon fontos, hogy a páciens előtt magabiztos, tapasztalt szakemberként jelenjen meg. Minél nyugodtabb Ön, annál könnyedébben érzi majd magát vevője. Nem lesz feszült és az esetlegesen előforduló kisebb kellemetlenségeket jobban viseli majd.
1. Mossa meg alaposan kezeit folyóvíz alatt szappannal, majd törölje meg őket eldobható törölközővel. Ezek után húzzon fel eldobható gumi kesztyűket mindkét kezére, még MIELŐTT nekikezdene a füllyukasztásnak.
2. Ellenőrizze, hogy vannak-e ciszták a páciens fülcimpájában: tapogassa ki, nyomkodja meg ujjaival a fülcimpát. Ha közben kicsi, kemény, elmozdítható rögöt, csomót érez ujjaival, az valószínűleg ciszta. Ha viszont a rög látható és kitapintható, de nem lehet elmozdítani, akkor az nagy valószínűséggel hegesedés (a ciszta nem látható de elmozdítható). A hegesedést át szabad szúrni, a cisztát viszont nem, mert előfordulhat, hogy a lyukasztáskor átszakítja a rögöt, mely így belekerül az őt körülvevő szövetbe, mely fertőzést eredményezhet.

C. A Lyukasztás Pontos Helyének Bejelölése A Fülön
1. Vetesse ki páciensével fülbevalóit.
2. Tisztítsa meg vásárlója füleit a MediSept™ Ear Care Solution -nel átitatott vattával vagy a MediSept Sterile Prep párnával. Ha egyik sem áll rendelkezésére, használhat alkoholt is.
3. Kérdezze meg páciensét hová szeretné tetetni a fülbevalót, majd a szerint jelölje meg a fülcimpát a nem toxikus jelölő tollal (3. ábra).
4. Hagyja hogy vevője le ellenőrizze és jóváhagyja a lyukasztás helyét MIELŐTT megkezdené az eljárást. A tisztítás után a vásárló nem érhet hozzá füleihez.

A FÜL BELÖVÉSE
Az adapter kicserélése a Studex® Adapter Clip (Adapter Ház) használata nélkül:
1. Amikor először kézhez kapja a készüléket, a rendes (Regular) adapter már rá lesz téve a szárra. Ha azonban Ön kicsi (Mini) vagy nagy (Large) méretű fülbevaló belövését akarja elvégezni, akkor először el kell távolítania a rendes adaptert, majd fel kell helyeznie a megfelelő méretűt. A mini és a nagy adapterek a készülék fogantyújában találhatóak meg.
2. Húzza be a ravaszt majd húzza vissza teljesen a kioldó kart ("cocked" pozíció), ameddig csak lehet (4. ábra - 2. kép). Az adapter ekkor kimozdul majd helyéről, ami után már egyszerűen eltávolítható lesz.
3. Válassza ki a megfelelő adaptert a fülbevalóhoz, amellyel a belövést fogja végezni. Az adapterek szín-kóddal vannak ellátva, hogy könnyedén meg lehessen őket különböztetni:

4. Helyezze be stabilan a megfelelő adaptert a szár elejébe (4. ábra - 3. és 4. kép).
5. Majd az adapter megfelelő elhelyezése után húzza meg a ravaszt; ezzel az kioldódik (utolsó kép a 4. ábrán).

<< 1 2 3 4 >>
Kezdőoldal | A System 75™ rendszer | A hagyományos belövő rendszer | A Medisept belövő készülék | Termékek az utókezeléshez
Az utókezelésről | Hypoallergén ékszerek | Fülbevalók és tartozékok | Testékszerek | Letöltések | Akciók, pályázatok |

| Külföldi elérhetőségek | Impressum |

Szerzői jog © 2003 Studex®. Minden jog fenntartva.