Utókezelés

Fülápolási instrukciók

Abban az esetben iránymutató ha eredeti STUDEX® termékeket használsz.

Alaposan moss kezet mielőtt a fülbevalókhoz vagy a füledhez érnél.
A fül elülső és hátsó részét egyaránt tisztítsd le a Studex utókezelő oldatával vagy a kezelő géllel, legalább napi kétszer. Az első tisztítás a lyukasztás után 24 órával kezdhető meg, és fontos, hogy ne távolítsd el a fülbevalókat. Mozgasd előre-hátra a fülbevalót miközben az utókelező terméket használod.

Hajlakk, sampon, szappan vagy egyéb készítmény ne kerüljön a fülbevalók közelébe. Sampon használata után öblítsd le a füledet tiszta vízzel, majd a fent leírtak szerint járj el a Studex fülápolóval.

Az újonnan kilyukasztott fülek esetén fontos, hogy sportolás után használd a Studex fülápoló termékeket. Lehetőség szerint tartsd szárazon a területet.

 

Az utókezelési eljárás alatt ne távolítsd el a fülbevalókat.

Fölöslegesen ne érintsd meg a füledet és/vagy a fülbevalókat.
Ne nyomkodd befelé a fülbevalót. Fontos, hogy a kapcsot mindig a fülbevaló végén található mélyedésbe helyezd be. Minden utókezelési folyamat eljárásánál ellenőrizd, hogy helyesen áll-e, hogy a levegő megfelelően áramolhasson és így felgyorsítsa a gyógyulást. A túl szoros fülbevaló akár fertőzéshez is vezethet.

 

A frissen kilyukasztott fülek ápolására, csakis bőrbarát Studex® utókezelési termékeket használj.


Fülcimpa

Minimum 6 hétig folyamatosan viseld a fülcimpába helyezett fülbevalót.

A hatodik hét letelte után nyugodtan eltávolíthatod, és helyezhetsz be másikat.

A füllyukasztás utáni 6 hónapban ne viselj akasztós vagy nehéz és lógós fülbevalót. Az ékszer fülön áthaladó része legjobb, ha nikkelmentes orvosi acélból készül vagy más hipoallergén anyagból. A Sensitive by Studex kollekció hipoallergén fülbevalói tökéletesek erre.

Apró duzzadás és/vagy pirosság előfordulhat, ez teljesen normális. Ezeknek 48 órán belül el kell múlniuk, amennyiben követed fenti instrukcióinkat. Túlzott fájdalom, duzzadás vagy pirosság esetén, azonnal kérd ki orvos véleményét.


A fül porc területe

Minimum 12 hétig folyamatosan viseld a fülbevalót. A fül porcos részébe mi barbell típusú fülbevalót ajánlunk.

A 12 hét letelte után a fülbevalót eltávolíthatod és helyezhetsz be másikat.

Újabb 12 hónapig csak lyukasztás utánra szánt fülbevalókat viselj. A fülön áthaladó része legjobb, ha nikkelmentes orvosi acélból készül vagy más hipoallergén anyagból.

A fülporc természetéből fakadóan a gyógyulási időszak alatt extra törődésre van szükség. Apró duzzadás és/vagy pirosság előfordulhat, ez teljesen normális. Ezeknek 48 órán belül el kell múlniuk, amennyiben követed fenti instrukcióinkat. Túlzott fájdalom, duzzadás vagy pirosság esetén, azonnal kérd ki orvos véleményét.

Fontos: A helytelen utókezelés vagy orvos felkeresésének elmulasztása felmerülő gondok esetén el nem tüntethető heg keletkezéséhez vezethet a fülporcon.